16506902_10210351726763240_644245569_n
branka.milojevic@yihr.org

Branka Milojević

Branka je diplomirala je na Pravnom fakultetu Union u Beogradu, nakon koga upisuje master studije na Fakultetu za kulturu i medije, na Odeljenju za odnose s javnošću. Još tokom studija počinje njeno interesovanje za medije i komunikacije zbog čega se odlučuje da sebi postavi izazov i oproba se u novoj naučnoj oblasti. Interesovanje koje je iskazala za organizacije civilnog društva i aktivizam postaju i deo njenog master rada koji se bavio kreativnošću i inovativnošću u kampanjama neprofitnih organizacija sa posebnim akcentom na istraživanju metoda upotrebe gerila marketinga.

Tokom studija na Pravnom fakultetu Union, stažirala je u Zakonodavnom odboru Narodne skupštine Republike Srbije, gde je učestvovala u zajedničkom programu jednogodišnje prakse kao stipendistkinja Fondacije Konrad Adenauer (KAS) i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Civilnom sektoru se priključuje ubrzo nakon upisivanja master studija i počinje da stiče svoja prva znanja iz oblasti odnosa s javnošću u organizaciji Centar E8.

Ponosna je na učestvovanje u kampanji krizne komunikacije „Advokati su u pravu“, koja je vođena tokom četvoromesečnog protesta advokata u Srbiji krajem 2014. i početkom 2015. godine a za koju je zajedno sa kolegama primila nagradu Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ).

Regionalna i međunarodna politika u fokusu su njenog interesovanja još od srednjoškolskih dana a danas objavljuje analize političkih i medijskih kampanja za portal PROF komunikacije iz Sarajeva, koji se bavi edukacijom o političkom marketingu.

PodeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+