milos@yihr.org

Miloš Mutić

Miloš je apsolvent na Fakultetu bezbednosti u Beogradu i zaljubljenik u naučnu fantastiku. Svoj prvi kontakt sa civilnim društvom ostvario je tokom srednje škole kroz treninge omladinskog aktivizma, letnje škole vršnjačke edukacije i rad u debatnom klubu.

Pravi susret sa ljudskim pravima i suočavanjem s prošlošću dolazi tek posle slučajnog susreta sa Inicijativom mladih za ljudska prava, kojoj ga je privukao govor poznanika u televizijskoj emisiji u kojoj je govorio istinu o ratnim zločinima, i to javno. Jedan sms i jedan e-mail kasnije i Miloš se priključio Inicijativinoj kampanji “Mobilizacija građanske Srbije”. Od tada su se samo nizale kampanje i produbljivala saradnja sa Inicijativom, od logističkih i pešačkih poslova do koordinacije aktivističke mreže Moja inicijativa.

Od 2011. Miloš radi kao finansijski asistent u Inicijativi i iako se i dalje uključuje u Inicijativine aktivnosti poput “Kada si poslednji put izabrao?”, danas češće prisustvuje treninzima i seminarima koji su u vezi sa administrativno-finansijskim rukovođenjem organizacijom i koji često imaju predugačke nazive poput „Poslovna kultura za asistent menadžere i  značaj edukacije za razvoj poslovnih veština.“

PodeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+