vladan@yihr.org

Vladan Đukanović

Vladan je rođen u Tuzli 1989. godine, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Brčkom. Studirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, na odseku za menadžment.

Aktivizmom je počeo da se bavi 2005. kao vršnjački edukator u okviru Y-Peer programa u Bosni i Hercegovini. Po početku studija u Beogradu prvi put se susreo sa Inicijativom volotirajući na Danima Sarajeva 2009. godine, kada je prošao i YIHR aktivistički trening.

Iskustvo u omladinskom aktivizmu stekao je u Zelenoj omladini Srbije, baveći se zelenom politikom na nacionalnom i međunarodnom nivou, i učestvujući u velikom broju obuka o demokratiji, ljudskim pravima i aktivnom učešću. Kroz rad na organizaciji Međunarodne studentske nedelje u Beogradu stekao je iskustvo u vođenju međunarodnih projekata namenjenih mladima.

Tokom 2015. i 2016. godine radio je Krovnoj organizciji mladih Srbije, na poziciji koordinatora programa. Inicijativi se pridružio 2017. godine gde sa zadovoljstvom spaja svoja prethodna iskustva u oblasti aktivizma i omladinske politike sa globalnim pristupom borbi za demokratiju i ljudska prava.

PodeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+