Debata: Odnosi Srba i Albanaca se mogu opisati odnosom mržnje

— 21.02.2018.

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) organizuje prvu debatu u Novom Pazaru u okviru programa “Debatom do dijaloga o Kosovu”. Debata na temu “Odnosi Srba i Albanaca može se opisati odnosom mržnje” sastoji se iz dva dela.


U prvom, dva tima učesnica i učesnika programa imaće priliku da brane i opovrgavaju navedenu tezu koja je tema debate u punih sat vremena. U drugom delu debate, u neformalnijem razgovoru između debatera i publike, svi prisutni na debati će imati prilike da otvoreno diskutuju o pitanjima i odgovorima sa debate. Na kraju, publika kao i mentori timova biraju pobednički tim koji se dalje takmiči u debaterskom delu programa “Debatom do dijaloga o Kosovu”.

Program “Debatom do dijaloga o Kosovu” ima za cilj da obrazuje mlade ljude iz Srbije o Kosovu kao najvećem političkom pitanju u poslednjih 30 godina negujući kulturu dijaloga. Polazna osnova debata i otvorenih panela je publikacija “Kosovska hronologija (1974-2017). Ceo program je u celosti podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

26. februar od 18:00
Svečana sala Doma omladine u Novom Pazaru

Uživo prenos debate možete pratiti na stranici Youth Initiative for Human Rights.

Publikaciju “Kosovska hronologija (1974-2017.) možete pronaći ovde:http://bit.ly/2sDP6aI

PodeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+