Posebno pamtim nekoliko spontanih okupljanja na kojima sam učestvovao: protest protiv donošenja Ustava 2006, kada su poslanici u pola noći glasali za Ustav koji nisu stigli da pročitaju; u aprilu 2010. kada se na Trgu slavio prolazak Partizana na final four u Parizu, ponoćni Prajd 2013, i naravno Sedam hiljada.

poMIRË*nje

— 27.11.2015.

Krenuli Srbi, Albanci, Nemci i Francuzi u Nemačku i Holandiju. Jeste da zvuči kao, ali nije vic. Zapravo sve nas je tamo odvela zajednička želja da saznamo ima li „pravde bez pomirenja?“.

Pravda bez pomirenja?

— 27.11.2015.

U novembru ove godine sam imala priliku da budem učesnica prvog dela programa pod nazivom “Pravda bez pomirenja?”. Da, tu je znak pitanja. Dobro ste primetili. Centralna tema programa jeste da kroz ovu, kao i buduće faze (koje podrazumevaju posete Francuskoj, Srbiji i Kosovu) dođemo do odgovora na pitanje ima li, u postkonfliktnim društvima, pravde bez pomirenja.

U potrazi za Pravdom

— 27.11.2015.

Prva stanica – Dahau. Uvek imam neku vrstu moralne dileme da li je u redu radovati se poseti gradova koji su simboli velikih kršenja ljudskih prava, ali je svakako u redu radovati se učenju i širenju znanja o događajima iz prošlosti koji će nam pomoći da bolje razumemo sadašnjost u kojoj živimo i da se ponašamo onako kako bi trebalo, ako se to tako može reći.

16.11.
time 12:00 - 19:00 12:00 - 19:00
location Conference center Conference center "Envoy" - Gospodar Jevremova 47

Inicijativa u sredu 16. novembra organizuje konferenciju “Reality check – odnos Srbije i Kosova danas” u konferencijskom centru “Envoy” u Gospodar Jevremovoj 47 sa početkom u 12 časova.

18.10.
time 19:00 - 21:00 19:00 - 21:00
location Plato ispred Filozofskog fakulteta Plato ispred Filozofskog fakulteta

U utorak, 18. oktobra, obeležavamo Međunarodni dan mladih za demokratiju. Cilj ovog dana, koji se obeležava širom sveta, jeste da skrene pažnju na mlade ljude koji su oduvek bili pokretačka snaga u procesima demokratizacije društava.

15.11 – 01.12.

Inicijativa raspisuje konkurs za radno mesto:

12.10 – 20.11.

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva aktiviste i aktivistkinje iz svih regiona Srbije da se prijave na program “Predloži javne politike”. Program sadrži niz edukacija, u okviru kog će mladi iz različitih delova Srbije imati priliku da mapiranju probleme u lokalnim zajednicama, kao i da učestvuju u rešavanju istih kroz proces pisanja i zagovaranja javnih politika.

04 – 20.10.

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva da se prijavite za učešće na programu LinKS (Linking Kosovo and Serbia),  koji će biti održan u periodu između 3. i 16. novembra. Program se organizuje sa ciljem da doprinese stvaranju veza između mladih iz Srbije i sa Kosova i njihovom uključivanju u diskusiju o problemima koji opterećuju dva društva.

06 – 26.09.

Ako studiraš na nekom od beogradskih fakulteta, želiš da se priključiš timu koji edukuje mlade i uključuje ih u društveno-politički život, imaš potrebu da stekneš praksu i dodatno znanje dok studiraš, interesuješ se za ljudska prava i proces suočavanja sa prošlošću, prijavi se za stažiranje u Inicijativi!