Hronološki
23.07.2018.

Tražimo novog člana/članicu tima: Programski asistent/asistentkinja na globalnom programu

Inicijativa mladih za ljudska prava traži novog člana/članicu tima za poziciju programskog asistenta/asistentkinje na globalnom programu (World Youth Movement for Democracy).

11.07.2018.

Aktivisti Inicijative okrečili grafite Ratka Mladića u Boru i Bačkoj Palanci

Aktivisiti Inicijative mladih za ljudska prava (Inicijative) danas su na više lokacija u Bačkoj Palanci i Boru okrečili grafite sa likom Ratka Mladića, bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske, koji je prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine širom BiH, kao i za genocid u Srebrenici jula 1995. godine.

05.07.2018.

Poštovanje žrtava genocida u Srebrenici mora biti deo državne politike Srbije

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) održaće komemorativni skup za žrtve genocida u Srebrenici u sredu, 11. jula u parku kod Predsedništva Srbije sa početkom od 20 časova.

03.07.2018.

Umetnošću, kulturom sećanja i razmenama protiv predrasuda

U sklopu festivala “Miredita-dobar dan” održanog od 30. maja do 2. juna, grupa od 10 mladih ljudi sa Kosova i 10 mladih iz Srbije provela je zajedno tri dana u Beogradu u sklopu visiting programa.

20.06.2018.

Poziv za učešće na Školi ljudskih prava za mlade

Ako si srednjoškolac/ka, ako želiš da učiš, da se upoznaš i družiš sa vršnjacima iz svog društva, razmeniš i proširiš svoja iskustva i ako imaš potrebu da znanjem aktivno menjaš društvo u kojem živiš prijavi se na Školu ljudskih prava za mlade!

19.06.2018.

Poziv za učešće na regionalnoj razmeni u Vukovaru

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da se prijaviš za učešće u regionalnoj razmeni koja predstavlja drugu fazu programa “Prošlost se nastavlja/Past Continues”. Program će se održati od 15. do 18. jula u Vukovaru, a baviće se sukobima Srbije i Hrvatske tokom devedesetih godina.