Hronološki
17.05.2018.

Država i društvo da se snažnije suprotstave slugama nasilja, mržnje i zločina

Ponovljene pretnje Srpske radikalne stranke da će sprečiti festival “Mirëdita, dobar dan!” predstavljale bi isprazni politički egzibicionizam u normalnom i uređenom društvu, međutim u Srbiji 2018. godine izazivaju zabrinutost.

11.05.2018.

Mladi još jednom žrtve neodgovorne politike

YIHR Srbija i YIHR Kosovo sa zabrinutošću su ispratili zabranu ulaska u Srbiju karate tima koji je trebalo da predstavlja Kosovo na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu.

09.05.2018.

Poziv za učešće na Školi ljudskih prava za mlade

Ako si srednjoškolac/ka, ako želiš da učiš, da se upoznaš i družiš sa vršnjacima iz svog društva, razmeniš i proširiš svoja iskustva i ako imaš potrebu da znanjem aktivno menjaš društvo u kojem živiš prijavi se na Školu ljudskih prava za mlade! 

08.05.2018.

Konkurs za volontere festivala “Mirëdita, dobar dan!“

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da budeš deo i učestvuješ u organizaciji petog “Mirëdita, dobar dan!” festivala koji se u Beogradu održava od 30. maja do 2. juna.

06.05.2018.

Prestanak mandata Šešelju i dalje je najvažnija tema

Šešeljev putujući cirkus ne sme da skrene pažnju sa činjenice da je on osuđeni ratni zločinac, kome po slovu zakona mora biti oduzet poslanički mandat. Zabrana mitinga radikala bila je samo delimično ispravan postupak, jer je opravdana skupovima onih pojedinaca i organizacija koji su hteli da stanu na put Šešeljevim pretnjama i nasilju, a ne jasnim stavom da širenje mržnje nije dozvoljeno.

04.05.2018.

Država da se odredi da li će žrtvovati mir zbog Šešelja

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) zahteva od Skupštine Srbije da konačno konstatuje prestanak mandata Vojislavu Šešelju. Osim prekida mandata u skupštini, od predsednika Republike i predsednice Vlade zahtevamo da hitno prekinu višenedeljnu kampanju zastrašivanja građana Hrtkovaca ali i cele Srbije tako što će se jasno suprotstavitii Vojislavu Šešelju i njegovoj zločinačkoj politici.