fbpx
Hronološki
09.05.2019.

U susret šestoj “Mirëditi”

Ne znam za vas, ali je za mene indikator odnosa Srbije i Kosova festival “Mirëdita, dobar dan” koji Inicijativa mladih za ljudska prava i partneri ove godine organizuju šesti put za redom u Beogradu. Neko će se zapitati kako može jedan festival kulture i umetnosti da bude pokazatelj zrelosti dva društva. Evo kako.

07.05.2019.

Festival “Mirëdita, dobar dan!” ove godine od 29. maja do 1. juna

Festival “Mirëdita, dobar dan!“, jedinstveni događaj koji od 2014. godine beogradskoj publici predstavlja kosovsku kulturnu i društvenu scenu, biće održan od 29. maja do 1. juna.

06.05.2019.

Konkurs za volontere “Mirëdita, dobar dan!” festivala

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da budeš deo i učestvuješ u organizaciji šestog “Mirëdita, dobar dan!” festivala koji se u Beogradu održava od 29. maja do 1. juna.

04.05.2019.

Policija i tužilaštvo da stanu na put progonu Mona Đuraja

Dan nakon akcije građanske podrške pekari “Roma”, u okolini iste pekare u Borči  pojavili su se plakati sa pozivom na novo okupljanje protiv Mona Đuraja koje se najavljuje za nedelju 5. maja od 10 sati ispred pekare.

01.05.2019.

Vlasnik pekare u Borči deli besplatno pecivo za sve komšije

Besplatno pecivo za sve komšije deliće vlasnik pekare “Roma” Mon Đuraj Đura svojim sugrađanima u beogradskom naselju Borča u petak 3. maja od 10h do 14h.

29.04.2019.

Ministar Stefanović nas sprema za rat, a ne za mir

Skandalozna je jučerašnja ocena ministra Stefanovića, koji kaže da u Borči u subotu, 27. aprila  “nije bilo nikakvih incidenata” niti narušavanja javnog reda i mira. Stefanović je još jednom kao mnogo puta do sada izdao nalog policiji kako da postupa u interesima politike koju propagira, a ne zakona koje je dužna da štiti i poštuje.