Hronološki
26.05.2017.

Saopštenje

Bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga gošća festivala “Mirëdita, dobar dan!”

Predsednica Kosova od 2011. do 2016. godine, Atifete Jahjaga, biće gošća Beograda i četvrtog “Mirëdita, dobar dan!” festivala, koji se održava od 31. maja do 3. juna.

25.05.2017.

Saopštenje

Prilika za narodne poslanike da podrže mlade iz Srbije i regiona

Inicijativa mladih za ljudska prava pozdravlja stavljanje Predloga zakona o potvrđivanju sporazuma o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, na dnevni red rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

23.05.2017.

Aktuelno

Održana tribina “Komisije za istinu kao mehanizmi pomirenja”

Juče je na Fakultetu političkih nauka održana tribina „Komisije za istinu kao mehanizmi pomirenja“, u okviru kampanje prikupljanja potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava počinjenim na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. januara 1991. do 31. decembra 2001. godine) na kojoj su govorili direktorka Inicijative mladih za ljudska prava Anita Mitić, profesor FPN-a Jovan Teokarević i studentkinja master studija FPN-a Jasmina Lazović. Tribinu je moderirala Jovana Prusina.

22.05.2017.

Zajedničko saopštenje

Inicijativa za hitno donošenje novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Koalicija 17 organizacija ciivlnog društva poslala je Vladi Srbije inicijativu za hitno usvajanje novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

19.05.2017.

Konkurs za volontere festivala “Mirëdita, dobar dan!“

“Mirëdita, dobar dan!” je festival koji se održava četvrtu godinu za redom i donosi duh moderne kosovske kulturne i društvene scene u Beograd. Ove godine Inicijativa mladih za ljudska prava prvi put se uključuje u organizaciju festivala i potrebni su nam mladi ljudi koji će pomoći u organizaciji i realizaciji aktivnosti na festivalu.

17.05.2017.

Tribina – Komisije za istinu kao mehanizmi pomirenja

time current event 17.00-19.00 location current event Fakultet političkih nauka

Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje tribinu “Komisije za istinu kao mehanizmi pomirenja” u ponedeljak, 22. maja na Fakultetu političkih nauka, sa početkom u 17 časova.