Hronološki
07.12.2018.

Učestvujte na treningu “Institucija ombudsmana i pisanje pritužbi” u Nišu

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) poziva zainteresovane aktiviste/aktivistkinje, predstavnike/ce medija, studente/studentkinje političkih i pravnih nauka kao i širu javnost iz Niša i gradova sa juga Srbije na jednodnevni trening „Institucija Ombudsmana i pisanje pritužbi“ koji će se održati 21. decembra 2018. godine u Nišu.

06.12.2018.

Posledice jednog intervjua

Novinar Deutsche Welle, Tim Sebastijan, pozvao je Anu Brnabić da gostuje u njegovoj emisiji Zona konflikta, koja je emitovana u sredu 14. novembra. Za emisiju su karakteristična teška pitanja i kontroverzni gosti.

28.11.2018.

Nagrada Ljiljani Bulatović najnoviji primer falsifikovanja istorije i negiranja ratnih zločina

Vojvođanski građanski centar i Inicijativa mladih za ljudska prava najoštrije osuđuju učešće Pokrajinske sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Dragane Milošević, na ceremoniji dodele nagrada „Zlatno pero“ Udruženja novinara Vojvodine, na kojoj je jednu od nagrada uručila i Ljiljani Bulatović Medić.

20.11.2018.

Podrška aktivistima osuđenim za protest protiv osuđenog ratnog zločinca

Danas počinje drugi krug prikupljanja novca za kampanju Ratni zločinci da zaćute kojom prikupljamo sredstva za plaćanje novčane kazne u iznosu od ukupno 450.000 dinara, na koju je osmoro aktivista Inicijative osuđeno zbog narušavanja javnog reda i mira jer su protestovali protiv osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina.

31.10.2018.

Protest: Uvek pištaljka, nikad više puška!

time current event 18:00 location current event

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva na protestno zviždanje protiv državne podrške ratnim zločincima, huškanja na nove ratove i represije nad aktivistima za ljudska prava u četvrtak (1. novembra) u 18 časova na platou između zgrade Predsedništva Srbije i Starog dvora (ulica Kralja Milana).

30.10.2018.

Potvrđena presuda: Osmoro aktivista i aktivistkinja osuđeno zbog protesta protiv ratnog zločinca

Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih nikada neće pristati na političku stvarnost u kojoj su mirovni aktivisti i branitelji ljudskih prava ućutkani, a ratni zločinci zaštićeni ili slavljeni od strane celokupnog državnog aparata – predsednika, Vlade, tužilaštva, sudova i lokalnih samouprava.