Hronološki
18.10.2018.

Izjava Srđana Noga apsolutni vrhunac govora mržnje

Izjava Srđana Noga kojom preti smrću premijerki Ani Brnabić predstavlja apsolutni vrhunac sve prisutnijeg govora mržnje u domaćem javnom prostoru. Ne postoji način da se ova izjava ublaži, niti kontekst koji bi mogao ovu izjavu opravdati.

16.10.2018.

Poziv za učešće u pozorišnim radionicama

Uzroci međureligijske mržnje
Radionice će se održavati tokom novembra i decembara 2018.
Prezentacije: januar i februar 2019.

08.10.2018.

Napad na albanske mladiće u Novom Sadu zahteva hitnu istragu i osudu države

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) najoštrije osuđuje brutalan napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti od kojih je jedan u životnoj opasnosti. Zahtevamo hitnu istragu od policije i tužilaštva kao i procesuiranje odgovornih, a od grada Novog Sada, izvršne vlasti AP Vojvodine kao i republičke vlade zahtevamo da se javno oglase i osude ovakve napade.

22.09.2018.

Oni su naši heroji: Podići spomenik generalu žive vojske u Beogradu

Povodom 27 godina od spašavanja 220 regruta Varaždinskog garnizona JNA, Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) zahteva od Grada Beograda podizanje spomenika za  preminulog generala Vladu Trifunovića koji je spasio ljudske živote, a za šta je preko 25 godina nosio žig izdajnika u Srbiji i ratnog zločinca u Hrvatskoj i Sloveniji.

10.08.2018.

Konkurs za radno mesto programskog direktora/direktorke u Inicijativi

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za poziciju: programski direktor/direktorka Inicijative mladih za ljudska prava.

01.08.2018.

Cinična je i sramotna presuda koja protest protiv ratnog zločinca kvalifikuje kao narušavanje javnog mira i morala

Prekršajni sud u Rumi, odeljenje u Inđiji osudio je 8 aktivista i aktivistkinja Inicijative mladih za ljudska prava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru na novčane kazne od po 50.000 dinara, zbog toga što su na tribini u Beški na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin razvukli transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“ i izrazili protest duvanjem u pištaljke.