Hronološki
19.01.2018.

Poziv za učešće na programu “Debatom do dijaloga o Kosovu”

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) poziva mlade uzrasta od 18 do 25 godina iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Novog Pazara i Niša da se do 26. januara prijave za učešće na seriji debata koje će biti organizovane u ovih pet gradova tokom februara i marta ove godine.

26.12.2017.

Publikacija “Ratni zločinci u političkom životu”

Pred vama se nalazi izveštaj koji na sistematičan način prezentuje kako država kontinuirano staje u odbranu i daje podršku osuđenim ratnim zločincima. Fokus istraživanja je na analizi različitih oblika političke podrške i afirmacije usmerene prema četvorici najaktivnijih ratnih zločinaca u javnom prostoru – Vladimiru Lazareviću, Nikoli Šainoviću, Momčilu Krajišniku i Veselinu Šljivančaninu. Izveštaj obuhvata period od njihovog povratka na slobodu do decembra 2017. godine.

21.12.2017.

Debata “Perspektive unutrašnjeg dijaloga o Kosovu”

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu juče je održana tribina pod nazivom „Perspektive unutrašnjeg dijaloga o Kosovu“, na kojoj su govorili Nemanja Stjepanović, iz Fonda za humanitarno pravo, Naim Leo Beširi direktor Instituta za evropske poslove, Stefan Surlić asistent na FPN-u i Jovana Radosavljević direktorka Nove društvene inicijative. Debatu je moderirao Marko Milosavljević iz Inicijative mladih za ljudska prava.

19.12.2017.

Predstavljanje publikacije “Ratni zločinci u političkom životu: Uzajamna podrška osuđenih ratnih zločinaca i političkih elita”

time current event 13:00 location current event Medija centar (Terazije 3, sala na I spratu)

Inicijativa mladih za ljudska prava održaće konferenciju za novinare u ponedeljak, 25. decembra, u 13 časova, u Medija centru na kojoj će predstaviti publikaciju pod nazivom “Ratni zločinci u političkom životu: Uzajamna podrška osuđenih ratnih zločinaca i političkih elita u Srbiji”, koja predstavlja pregled državne podrške ratnim zločinima u 2017. godini.

18.12.2017.

Debata: Perspektive dijaloga o Kosovu

time current event 18.00 location current event Fakultet političkih nauka

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva na debatu “Perspektive dijaloga o Kosovu” koja će biti održana 20. decembra 2017. godine sa početkom od 18 sati na Fakultetu političkih nauka (slušaonica 1).

24.11.2017.

Nema svetle budućnosti bez rasvetljene prošlosti

Pre dva dana je izrečena prvostepena presuda Ratku Mladiću pred Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Tom presudom Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, kršenja pravila i običaja ratovanja i genocida.