Na konferenciji za medije povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenice koju će u petak 10. juna u 12 časova u beogradskom Medija centru (Terazije 3) organizovati organizacije civilnog društva poslanici i poslanice Narodne Skupštine Republike Srbije biće pozvani da 11. jula ove godine:

Inicijativa i Moja inicijativa su i ovog 25. maja posetili Tuzlu, gde je održana komemoracija žrtvama zločina na tuzlanskoj Kapiji. Pod sloganom “Premladi da se sećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo”, Inicijativa svake godine organizuje posetu Tuzli na godišnjicu ovog stravičnog zločina.

Posebno pamtim nekoliko spontanih okupljanja na kojima sam učestvovao: protest protiv donošenja Ustava 2006, kada su poslanici u pola noći glasali za Ustav koji nisu stigli da pročitaju; u aprilu 2010. kada se na Trgu slavio prolazak Partizana na final four u Parizu, ponoćni Prajd 2013, i naravno Sedam hiljada.

poMIRË*nje

— 27.11.2015.

Krenuli Srbi, Albanci, Nemci i Francuzi u Nemačku i Holandiju. Jeste da zvuči kao, ali nije vic. Zapravo sve nas je tamo odvela zajednička želja da saznamo ima li „pravde bez pomirenja?“.

Pravda bez pomirenja?

— 27.11.2015.

U novembru ove godine sam imala priliku da budem učesnica prvog dela programa pod nazivom “Pravda bez pomirenja?”. Da, tu je znak pitanja. Dobro ste primetili. Centralna tema programa jeste da kroz ovu, kao i buduće faze (koje podrazumevaju posete Francuskoj, Srbiji i Kosovu) dođemo do odgovora na pitanje ima li, u postkonfliktnim društvima, pravde bez pomirenja.

U potrazi za Pravdom

— 27.11.2015.

Prva stanica – Dahau. Uvek imam neku vrstu moralne dileme da li je u redu radovati se poseti gradova koji su simboli velikih kršenja ljudskih prava, ali je svakako u redu radovati se učenju i širenju znanja o događajima iz prošlosti koji će nam pomoći da bolje razumemo sadašnjost u kojoj živimo i da se ponašamo onako kako bi trebalo, ako se to tako može reći.

28.06.
time current event 18.00 - 20.30
location current event Centar za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21)

Inicijativa će u utorak, 28. juna, organizovati tribinu pod nazivom 15 godina od izručenja – Kako pamtimo Slobodana Miloševića?. Tribina će se održati u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) sa početkom u 18h.

27.06.
time current event 12:00 - 13:30
location current event EU info centar (Kralja Milana 7)

Povodom Međunarodnog dana podrške žrtvama torture Inicijativa će u ponedeljak, 27. juna, predstaviti izveštaj „Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Srbije”. Predstavljanje će se održati u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7) sa početkom u 12h.

09 – 15.06.

Regionalna mreža Inicijative mladih za ljudska prava vas poziva na sedmi regionalni Kamp Kozarac koji okuplja mlade ljude iz celog regiona.

10 – 15.05.

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) vas poziva da se prijavite za učešće u regionalnoj studijskoj poseti Rožajama (Crna Gora) u periodu od 26. do 28. maja 2016. godine.

21.04 – 05.05.

Inicijativa raspisuje konkurs za radno mesto:

14 – 24.04.

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva mlade aktiviste i članove podmladaka političkih stranaka na Trening o socijalnoj integraciji koji će se održati u Beogradu od 10. do 15. maja 2016.