Hronološki
08.10.2018.

Napad na albanske mladiće u Novom Sadu zahteva hitnu istragu i osudu države

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) najoštrije osuđuje brutalan napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti od kojih je jedan u životnoj opasnosti. Zahtevamo hitnu istragu od policije i tužilaštva kao i procesuiranje odgovornih, a od grada Novog Sada, izvršne vlasti AP Vojvodine kao i republičke vlade zahtevamo da se javno oglase i osude ovakve napade.

22.09.2018.

Oni su naši heroji: Podići spomenik generalu žive vojske u Beogradu

Povodom 27 godina od spašavanja 220 regruta Varaždinskog garnizona JNA, Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) zahteva od Grada Beograda podizanje spomenika za  preminulog generala Vladu Trifunovića koji je spasio ljudske živote, a za šta je preko 25 godina nosio žig izdajnika u Srbiji i ratnog zločinca u Hrvatskoj i Sloveniji.

10.08.2018.

Konkurs za radno mesto programskog direktora/direktorke u Inicijativi

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za poziciju: programski direktor/direktorka Inicijative mladih za ljudska prava.

01.08.2018.

Cinična je i sramotna presuda koja protest protiv ratnog zločinca kvalifikuje kao narušavanje javnog mira i morala

Prekršajni sud u Rumi, odeljenje u Inđiji osudio je 8 aktivista i aktivistkinja Inicijative mladih za ljudska prava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru na novčane kazne od po 50.000 dinara, zbog toga što su na tribini u Beški na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin razvukli transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“ i izrazili protest duvanjem u pištaljke.

28.07.2018.

Odgovorom na politiku zločina čiji su nosioci Radeta i Šešelj – Vučić i Brnabić da objasne kakvu Srbiju žele

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) zahteva da pravosudni organi krivično procesuiraju, a izvršna vlast nedvosmisleno osudi postupke Vjerice Radete, kao i Vojislava Šešelja koji na najgnusniji način nipodaštavaju žrtve i vređaju porodice žrtava javnim negiranjem genocida u Srebrenici.

27.07.2018.

Učestvuj na Sarajevo film festivalu!

Inicijativa u Bosni i Hercegovini tradicionalno, 15. godinu zaredom, okuplja mlade ljude iz regiona na Sarajevo film festivalu od 10-15. avgusta 2018. godine.