Hronološki
20.04.2018.

Zabraniti Šešeljev miting u Hrtkovcima zbog govora mržnje, a ne zbog onih koji mu se suprotstavljaju

Inicijativa mladih za ljudska prava smatra da je neprihvatljiva izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kojom je izjednačio skup Srpske radikalne stranke i najavljeni kontraminng pojedinih opozicionih partija i najavio zabrane svih skupova.

17.04.2018.

Saopštenje: Iznesite Šešelja!

Inicijativa mladih za ljudska prava oštro osuđuje današnje napade poslanika Srpske radikalne stranke na Aleksandru Jerkov, poslanicu Demokratske stranke, zbog toga što je apelovala da se ukine poslanički mandat Vojislavu Šešelju.

11.04.2018.

Ne zaslužujemo da nas predstavlja ratni zločinac

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva poslanice i poslanike Narodne skupštine, na čelu sa Majom Gojković kao predsednicom te institucije, da imajući u vidu da u Skupštini Srbije sedi osuđeni ratni zločinac, postupe u skladu sa zakonom i konstatuju prestanak mandata Vojislava Šešelja, narodnog poslanika i predsednika Srpske radikalne stranke.

02.04.2018.

Izlaganje Ivana Đurića na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu

Izlaganje Ivana Đurića na okruglom stolu “Rešenje kosovskog pitanja – šansa ili pretnja evropskoj perspektivi Srbije” u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, 31. marta 2018. godine u Palati Srbija u organizaciji radne grupe 35 Konventa o Evropskoj uniji.

29.03.2018.

Poziv za učešće na Školi ljudskih prava za mlade

Ako si srednjoškolac/ka, ako želiš da učiš, da se upoznaš i družiš sa vršnjacima iz svog društva, razmeniš i proširiš svoja iskustva i ako imaš potrebu da znanjem aktivno menjaš društvo u kojem živiš prijavi se na Školu ljudskih prava za mlade! 

23.03.2018.

Zabrana nasilja, a ne zabrana utakmice!

Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo oštro osuđuju zabranu utakmice ženskih juniorskih rukometnih reprezentacija Srbije i Kosova, usled pretnji navijačkih grupa.