Hronološki
23.03.2018.

Zabrana nasilja, a ne zabrana utakmice!

Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo oštro osuđuju zabranu utakmice ženskih juniorskih rukometnih reprezentacija Srbije i Kosova, usled pretnji navijačkih grupa.

09.03.2018.

Saopštenje organizacija civilnog društva povodom izbora Vukašina Markovića za #HeForShe “Agenta promene”

U organizaciji UN Women, a povodom Međunarodnog dana žena, juče je u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu najavljeno pokretanje trogodišnjeg projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”. Takođe, na ovom događaju promovisana je i kampanja HeForShe/OnZaNju koja postizanje rodne ravnopravnosti ne tretira samo kao zadatak žena, već kao pitanje na kome treba zajedno da rade kako muškarci, tako i žene.

05.03.2018.

Inicijativa mladih za ljudska prava traži direktora/direktorku

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za radno mesto: direktor/direktorka Inicijative mladih za ljudska prava

02.03.2018.

Prijavi se i budi deo programa “Prošlost se nastavlja”

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da se prijaviš za učešće na programu “Prošlost se nastavlja”. Program “Prošlost se nastavlja” je jednogodišnji program koji će se sastojati  iz 3 faze i namenjen je svim mladim ljudima iz regiona koji imaju između 18 i 23 godine. Program počinje konferencijom pod nazivom “Bring Your Own History”/“Donesi svoju istoriju” koja će biti održana u Beogradu, 28-31.3.2018. godine.

01.03.2018.

Odgovori izbornih lista u Beogradu povodom izgradnje Memorijalnog centra u Batajnici

Od 24 liste liste koje učestvuju na ovim izborima, samo 5 lista smatra da je pitanje koje im je upućeno vredno odgovora. Inicijativa se ovim putem zahvaljuje listama koje su se odazvale pozivu i izjasnile o postavljenom pitanju. Odgovori lista koje su se izjasnile govore nam kakav Beograd nam nude i koje su to vrednosti koje će liste promovisati.

27.02.2018.

Zločin u Štrpcima – 25 godina bez pravde za žrtve

U utorak, 27. februara 2018. godine, navršava se 25 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS), na železničkoj stanici u Štrpcima (BiH), iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd–Bar izveli i ubili 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti. Fond za humanitarno pravo (FHP), Žene u crnom, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda i Inicijativa mladih za ljudska prava podsećaju da porodice žrtava 25 godina čekaju na sudsku pravdu u Srbiji i na priznanje statusa porodica civilnih žrtava rata.