fbpx
Hronološki
13.03.2019.

Učestvuj u dokumentarnoj seriji “Perspektiva”

Produkcijska kuća „Mebius Film“ iz Sarajeva poziva studente iz Beograda na snimanje dokumentarne serije „Perspektiva“.

11.03.2019.

Grafiti “Ratko Mladić” i “Nema podele” ispisani pred vratima kancelarije YIHR

U ponedeljak 11. marta hodnik zgrade ispred kancelarije Inicijative mladih za ljudska prava (Inicijativa) je izgrafitiran porukama “Ratko Mladić” i “Nema podele”, a vrata kancelarije Inicijative su išarana sprejem uz nalepnice “Ovo je ponos i srbska žena, a ti nisi ni senka njena” na kojima su slike 8 znamenitih žena iz srpske istorije.

01.03.2019.

Učestvujte na treningu “Institucija ombudsmana i pisanje pritužbi” u Novom Sadu

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) poziva zainteresovane aktiviste/aktivistkinje, predstavnike/ce medija, studente/studentkinje političkih i pravnih nauka kao i širu javnost iz Novog Sada i okolnih gradova na jednodnevni trening „Institucija ombudsmana i pisanje pritužbi“ koji će se održati 14. marta 2019. godine u Novom Sadu.

26.02.2019.

Zločin u Štrpcima – 26 godina bez pravde za žrtve

U sredu, 27. februara 2019. godine, navršava se 26 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS), na železničkoj stanici u Štrpcima (BiH), iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd–Bar izveli i ubili 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti.

12.02.2019.

NVO: Maketa vešala kritika, ne krivično delo

Organizacije civilnog društva pozivaju tužilaštvo u Srbiji da prestane sa opasnom praksom zloupotrebe ovlašćenja i progona ljudi bez ikakvog pravnog osnova, a Državno veće tužilaca da hitno pokrene postupke protiv postupajućih tužilaca koji učestvuju u političkim progonima učesnika građanskih protesta.

06.02.2019.

Konkurs za programskog koordinatora/koordinatorku u Inicijativi

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za poziciju: programski koordinator/koordinatorka