Inicijativa i Moja inicijativa su i ovog 25. maja posetili Tuzlu, gde je održana komemoracija žrtvama zločina na tuzlanskoj Kapiji. Pod sloganom “Premladi da se sećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo”, Inicijativa svake godine organizuje posetu Tuzli na godišnjicu ovog stravičnog zločina.

Povodom skandalozne izjave Boška Obradovića u kojoj negira prava LGBT osoba, Inicijativa poziva sve državne i nezavisne institucije, sve političke partije, organizacije, medije i pojedince i pojedinke da na sebi svojstven način osude izjavu Boška Obradovića, kako bismo zajedno poslali jasnu poruku pripadnicama/icima LBGT zajednice da stojimo uz njih u borbi protiv primitivizma i pritajenog fašizma.

Posebno pamtim nekoliko spontanih okupljanja na kojima sam učestvovao: protest protiv donošenja Ustava 2006, kada su poslanici u pola noći glasali za Ustav koji nisu stigli da pročitaju; u aprilu 2010. kada se na Trgu slavio prolazak Partizana na final four u Parizu, ponoćni Prajd 2013, i naravno Sedam hiljada.

poMIRË*nje

— 27.11.2015.

Krenuli Srbi, Albanci, Nemci i Francuzi u Nemačku i Holandiju. Jeste da zvuči kao, ali nije vic. Zapravo sve nas je tamo odvela zajednička želja da saznamo ima li „pravde bez pomirenja?“.

Pravda bez pomirenja?

— 27.11.2015.

U novembru ove godine sam imala priliku da budem učesnica prvog dela programa pod nazivom “Pravda bez pomirenja?”. Da, tu je znak pitanja. Dobro ste primetili. Centralna tema programa jeste da kroz ovu, kao i buduće faze (koje podrazumevaju posete Francuskoj, Srbiji i Kosovu) dođemo do odgovora na pitanje ima li, u postkonfliktnim društvima, pravde bez pomirenja.

U potrazi za Pravdom

— 27.11.2015.

Prva stanica – Dahau. Uvek imam neku vrstu moralne dileme da li je u redu radovati se poseti gradova koji su simboli velikih kršenja ljudskih prava, ali je svakako u redu radovati se učenju i širenju znanja o događajima iz prošlosti koji će nam pomoći da bolje razumemo sadašnjost u kojoj živimo i da se ponašamo onako kako bi trebalo, ako se to tako može reći.

25.05.
time 11:00 - 17:00 11:00 - 17:00
location Kancelarija za mlade Grada Beograda - Gnezdo (Masarikova 5, zgrada “Beograđanka”, VI sprat) Kancelarija za mlade Grada Beograda - Gnezdo (Masarikova 5, zgrada “Beograđanka”, VI sprat)

Inicijativa u saradnji sa Evropskim udruženjem studenata prava (ELSA) organizuje trening, za zainteresovane studentkinje i studente prava, pod nazivom „Monitoring zatvorskog sistema“.

26.03.
time 12:00 12:00
location Trg republike - Batajnica Trg republike - Batajnica

Pod sloganom “Premladi da se sećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo” Inicijativa zajedno sa pokretom Moja Inicijativa u subotu 26. marta u podne organizuje šetnju dugu 20 kilometara od Trga republike do Batajnice, gde je na poligonu za obuku Specijalnih antiterorističkih jedinica 2001. godine otkrivena masovna grobnica iz koje su ekshumirana tela preko 700 kosovskih Albanaca, među kojima su i žrtve zločina u Suvoj Reci.

10 – 15.05.

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) vas poziva da se prijavite za učešće u regionalnoj studijskoj poseti Rožajama (Crna Gora) u periodu od 26. do 28. maja 2016. godine.

21.04 – 05.05.

Inicijativa raspisuje konkurs za radno mesto:

14 – 24.04.

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva mlade aktiviste i članove podmladaka političkih stranaka na Trening o socijalnoj integraciji koji će se održati u Beogradu od 10. do 15. maja 2016.

09 – 21.02.

Inicijativa poziva studentkinje glume iz Makedonije, Kosova, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske da se prijave za javna čitanja drame „Šest osoba u jednini“ koja će biti izvedena tokom marta 2016. godine u Skoplju, Prištini, Beogradu, Podgorici, Sarajevu i Zagrebu.