Hronološki
10.02.2018.

Susret predsednice Hrvatske i predsednika Srbije ne sme ostati još jedna propuštena šansa za konkretna rešenja

U susret sastanku predsednice Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Inicijativa mladih za ljudska prava poručuje: “Dok se naša društva kreću putem saradnje, političari se trude da koče taj proces.”

09.02.2018.

Umesto pijeteta prema žrtvama vlasti Beograda i Prištine i dalje slave ratne zločince

Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) i Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) oštro osuđuju komemoraciju osuđenom ratnom zločincu Haradinu Balji (Haradin Bala) održanoj u Skupštini Kosova, jedinom osuđenom pripadniku OVK za ratne zločine pred MSKJ/ ICTY.

07.02.2018.

Ratnom zločincu nije mesto na okruglim stolovima

Gostovanje Vinka Pandurevića na okruglom stolu organizovanom od strane Marka Đurića samo potvrđuje praksu potpunog ignorisanja suočavanja sa prošlošću i ponižavanja svih žrtava ratova u bivšoj Jugoslaviji.

02.02.2018.

Nataša Kandić zaslužuje podršku društva, ne uvrede i pretnje

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) zahteva od nadležnih državnih organa da procesuiraju sve one koji prete Nataši Kandić, a od predsednice Vlade i predsednika Republike Srbije očekujemo da se oglase tim povodom i osude kampanju mržnje koju prati antialbanski ksenofobični folklor.

24.01.2018.

Početak procesa aktivista Inicijative protiv SNS-a zbog nasilja u Beški

Prvo pripremno ročište po tužbi troje aktivista Inicijative protiv SNS-a održano je danas pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu. Troje povređenih aktivista Inicijative mladih za ljudska prava su 4. aprila prošle godine podneli Trećem osnovnom sudu u Beogradu privatnu tužbu za naknadu materijalne i nematerijalne štete protiv Srpske napredne stranke zbog odgovornosti za organizaciju javnog okupljanja na kome su napadnuti, prebijeni i kad im je razbijen automobil.

24.01.2018.

Danas u 13 časova pripremno ročište po tužbi aktivista Inicijative protiv Srpske napredne stranke

Troje povređenih aktivista Inicijative mladih za ljudska prava su 4. aprila prošle godine podneli Trećem osnovnom sudu u Beogradu privatnu tužbu za naknadu materijalne i nematerijalne štete protiv Srpske napredne stranke zbog odgovornosti za organizaciju javnog okupljanja na kome su napadnuti, prebijeni i kad im je razbijen automobil.