Hronološki
20.10.2018.

Presudom Višeg suda potvrđen govor mržnje Informera protiv Anite Mitić

Viši sud u Beogradu je prvostepenom presudom od 19. septembra 2018. godine u parničnom postupku Anite Mitić, kao tužilje, protiv tuženih Insajder Tima (izdavača “Informera”) i Dragana J. Vučićevića, utvrdio da objavljivanjem informacija u izdanju dnevnog lista “Informer” od 19. januara 2017. godine, u tekstu “Fašisti napadaju” povređeno pravo na zabranu govora mržnje iz člana 75. Zakona o informisanju.

18.10.2018.

Izjava Srđana Noga apsolutni vrhunac govora mržnje

Izjava Srđana Noga kojom preti smrću premijerki Ani Brnabić predstavlja apsolutni vrhunac sve prisutnijeg govora mržnje u domaćem javnom prostoru. Ne postoji način da se ova izjava ublaži, niti kontekst koji bi mogao ovu izjavu opravdati.

16.10.2018.

Poziv za učešće u pozorišnim radionicama

Uzroci međureligijske mržnje
Radionice će se održavati tokom novembra i decembara 2018.
Prezentacije: januar i februar 2019.

08.10.2018.

Napad na albanske mladiće u Novom Sadu zahteva hitnu istragu i osudu države

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) najoštrije osuđuje brutalan napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti od kojih je jedan u životnoj opasnosti. Zahtevamo hitnu istragu od policije i tužilaštva kao i procesuiranje odgovornih, a od grada Novog Sada, izvršne vlasti AP Vojvodine kao i republičke vlade zahtevamo da se javno oglase i osude ovakve napade.

22.09.2018.

Oni su naši heroji: Podići spomenik generalu žive vojske u Beogradu

Povodom 27 godina od spašavanja 220 regruta Varaždinskog garnizona JNA, Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) zahteva od Grada Beograda podizanje spomenika za  preminulog generala Vladu Trifunovića koji je spasio ljudske živote, a za šta je preko 25 godina nosio žig izdajnika u Srbiji i ratnog zločinca u Hrvatskoj i Sloveniji.

10.08.2018.

Konkurs za radno mesto programskog direktora/direktorke u Inicijativi

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za poziciju: programski direktor/direktorka Inicijative mladih za ljudska prava.