Hronološki
22.05.2018.

Mladi iz regiona u poseti Hrtkovcima

U okviru Putujuće škole o nacionalizmu, grupa od dvadesetak mladih iz regiona danas je posetila Hrtkovce, mesto u Vojvodini koje je poslednjih nedelja u fokusu pažnje javnosti nakon presude Mehanizma za međunarodne tribunale, kojom je Vojislav Šešelj osuđen za zločin protiv čovečnosti za progon Hrvata iz ove opštine.

17.05.2018.

Država i društvo da se snažnije suprotstave slugama nasilja, mržnje i zločina

Ponovljene pretnje Srpske radikalne stranke da će sprečiti festival “Mirëdita, dobar dan!” predstavljale bi isprazni politički egzibicionizam u normalnom i uređenom društvu, međutim u Srbiji 2018. godine izazivaju zabrinutost.

11.05.2018.

Mladi još jednom žrtve neodgovorne politike

YIHR Srbija i YIHR Kosovo sa zabrinutošću su ispratili zabranu ulaska u Srbiju karate tima koji je trebalo da predstavlja Kosovo na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu.

09.05.2018.

Poziv za učešće na Školi ljudskih prava za mlade

Ako si srednjoškolac/ka, ako želiš da učiš, da se upoznaš i družiš sa vršnjacima iz svog društva, razmeniš i proširiš svoja iskustva i ako imaš potrebu da znanjem aktivno menjaš društvo u kojem živiš prijavi se na Školu ljudskih prava za mlade! 

08.05.2018.

Konkurs za volontere festivala “Mirëdita, dobar dan!“

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da budeš deo i učestvuješ u organizaciji petog “Mirëdita, dobar dan!” festivala koji se u Beogradu održava od 30. maja do 2. juna.

06.05.2018.

Prestanak mandata Šešelju i dalje je najvažnija tema

Šešeljev putujući cirkus ne sme da skrene pažnju sa činjenice da je on osuđeni ratni zločinac, kome po slovu zakona mora biti oduzet poslanički mandat. Zabrana mitinga radikala bila je samo delimično ispravan postupak, jer je opravdana skupovima onih pojedinaca i organizacija koji su hteli da stanu na put Šešeljevim pretnjama i nasilju, a ne jasnim stavom da širenje mržnje nije dozvoljeno.