Hronološki
09.02.2018.

Në vend të përkujtimit të viktimave të luftës, autoritetet e Beogradit dhe Prishtinës vazhdojnë të nderojnë kriminelët e luftës

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR Serbia) dënojnë ashpër nderimin e kriminelit të luftës Haradin Bala në Parlamentin e Kosovës, i vetmi anëtar i UÇK-së i dënuar për krime lufte në Tribunalin e Hagës, si dhe veprimin e autoriteteve Serbe për përfshirjen e Vinko Pandurevic, i dënuar për krime lufte në korrik të vitit 1995 në Srebrenicë, në dialogun e brendshëm mbi Kosovën.

19.01.2018.

Poziv za učešće na programu “Debatom do dijaloga o Kosovu”

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) obaveštava da je rok za prijave na program “Debatom do dijaloga” produžen do 6. februara.

19.12.2017.

Predstavljanje publikacije “Ratni zločinci u političkom životu: Uzajamna podrška osuđenih ratnih zločinaca i političkih elita”

time current event 13:00 location current event Medija centar (Terazije 3, sala na I spratu)

Inicijativa mladih za ljudska prava održaće konferenciju za novinare u ponedeljak, 25. decembra, u 13 časova, u Medija centru na kojoj će predstaviti publikaciju pod nazivom “Ratni zločinci u političkom životu: Uzajamna podrška osuđenih ratnih zločinaca i političkih elita u Srbiji”, koja predstavlja pregled državne podrške ratnim zločinima u 2017. godini.

18.12.2017.

Debata: Perspektive dijaloga o Kosovu

time current event 18.00 location current event Fakultet političkih nauka

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva na debatu “Perspektive dijaloga o Kosovu” koja će biti održana 20. decembra 2017. godine sa početkom od 18 sati na Fakultetu političkih nauka (slušaonica 1).

17.11.2017.

Moja inicijativa is coming

time current event location current event

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva da tokom decembra 2017. godine budete deo “Moja inicijativa is coming” mesečnog programa obrazovanja za buduće aktiviste i aktivistkinje. Predavanja i debate u okviru programa pripremljeni su za 20 srednjoškolaca i studenata uzrasta od 16 do 23 godine, zainteresovanih za teme ratnog raspada Jugoslavije koje će biti analizirane kroz prizmu zaštite ljudskih prava i izgradnje demokratskih institucija.

30.08.2017.

Program “Suočavanje sa prošlošću – perspektiva druge generacije” u Vukovaru

Inicijativa mladih za ljudska prava vas poziva da se prijavite na program “Suočavanje sa prošlošću – perspektiva druge generacije” koji će se održati od 13. do 16. septembra u Vukovaru.