fbpx
Vesti

Izložba „Perreo Periferia: Feminističko istraživanje regetona“, otvorena je u Beogradu!

Izložba „Perreo Periferia: Feminističko istraživanje regetona “, autorki Estefania Cubillos, Tane Laketić, Sasha Krasinskaya, i Lena Paffrath otvorena je u utorak, 4. septembra u 19:30h u Endžio Hab-u. Izložba će biti otvorena za posetioce do 10. septembra svakog dana od 16:00-20:00h, i ulaz je besplatan. 

Detaljnije

Mladi aktivisti i aktivistkinje posetili mesto masovne grobnice u Batajnici

Grupa mladih aktivista i aktivistkinja iz više gradova u Srbiji posetila je 29. avgusta 2023. godine Batajnicu i naselje “13. maj” u čijoj blizini je lokacija gde su 2001. godine otkrivena 744 tela kosovskih Albanaca. 

Detaljnije

Održana radionica „Nacionalistički narativi i zakopana istorija“ u Beogradu

Dvanaestoro mladih iz Srbije je imalo priliku da učestvuje na radionici „Nacionalistički narativi i zakopana istorija“ koja se održala u Beogradu 28. i 29. avgusta 2023. godine, i da zajedno sa svojim vršnjacima čuju činjenice o odnosu Srbije i Kosova, kako pre i tokom rata, tako i o posleratnom odnosu. 

Detaljnije

Zaustaviti grupe koje vandalizuju zidove porukama koje inspirišu nasilje

Na konferenciji za medije održanoj 17. avgusta predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava, udruženja KROKODIL i YUCOM – a skrenuli su pažnju na značajan porast broja grafita sa porukama govora mržnje u javnom prostoru i pratećih sadržaja na društvenim mrežama koji pozivaju na i slave nasilje, rat i genocid.

Detaljnije