fbpx
Vesti

Završena prva Drinska letnja škola

Tridesetoro mladih iz Srbije bilo je deo Drinske letnje škole (DLŠ), koju organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa organizacijama ForumZFD i Nezavisnim društvom novinara Srbije (NDNV). Polaznici i polaznice Drinske letnje škole imali su priliku da nauče više o tranzicionoj pravdi, suočavanju sa prošlošću, kao i da posete Memorijalni centar Potočari – Srebrenica.

Detaljnije

Zajednički pamtimo žrtve Oluje – pozivamo institucije na odgovornost i saradnju

Povodom dvadeset i sedme godišnjice zločina u okviru operacije Oluja, regionalna mreža Inicijative mladih za ljudska prava poziva institucije u Hrvatskoj i Srbiji da sarađuju po pitanju ostvarenja prava i pravde za žrtve ratnih zločina, kao i da najviši državni zvaničnici zemalja pogođenih ratovima devedesetih ozbiljnije, odgovornije i hrabrije doprinesu izgradnji mira i odgovornog suočavanja s ratnom prošlošću.

Detaljnije

U Endžio habu održan je razgovor i susret sa izbeglicama iz Ukrajine

Danas je u Endžio habu održan susret sa raseljenim licima iz Ukrajine gde su prisutni i mediji imali priliku da čuju priče ljudi koji su napustili svoje domove bežeći od rata.

Detaljnije

OTVOREN DRUGI POZIV ZA VOLONTERE I VOLONTERKE EUROPRIDE-A!

U susret EuroPride-u koji će se održati ovog septembra u Beogradu, pozivamo sve mlade ljude  željne znanja, novih iskustava i sticanja praktičnih veština da se prijave na ovogodišnji EuroPride volonterski program. Inicijativa mladih za ljudska prava u saradnji sa Beograd Prajdom i partnerskim organizacijama, objavljuje drugi poziv za prijave za EuroPride volonterski program koji će… View Article

Detaljnije