fbpx
Lajmet

DEKLARATË RRETH NGJARJEVE TË FUNDIT NË VERI TË KOSOVËS

Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu i u Srbiji iskazuju duboku zabrinutost povodom sinoćnih dešavanja na severu Kosova.

Më shumë

Shoqëria civile në Kosovë dhe Serbi bën thirrje që të respektohet sundimi i ligjit në Deçan

Shoqëria civile në Kosovë dhe Serbi bën thirrje që të respektohet sundimi i ligjit në Deçan

Më shumë

Festivali “Mirëdita, dobar dan!” do të mbahet nga 25 deri më 28 maj 2022 në Beograd, Serbi

Edicioni i nëntë  i festivalit “Mirëdita, dobar dan!” do të hapet më 25 maj në orën 18:00 me ekspozitën e titulluar “Gjithë lotët tanë”, ndërsa programi i festivalit do të vazhdojë deri më 28 maj në disa lokacione në Beograd. Organizuar nga Nisma e të  Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR), Integra (Kosovë), Iniciativat… View Article

Më shumë

E drejta e njerëzve për t’u kthyer në shtëpitë e tyre duhet të jetë prioritet për qeverinë e Kosovës dhe Serbisë

Me rastin e 18-vjetorit të fillimit të trazirave të marsit në 2004 në Kosovë, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Serbi dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë, u bëjnë thirrje qeverive të tyre që të tregojnë respekt të sinqertë për të gjitha viktimat e dhunës me motive etnike për të filluar ndërtimin e shoqërive ku të gjithë kanë të drejtë të jetojnë të lirë dhe të ndjehen të sigurt.

Më shumë