fbpx
Lajmet

Odalovic dhe Lazarevic duan konflikt të ri — nxjerrin paralele në mes të Kosovës dhe Afganistanit

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR Kosovë) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi (YIHR Serbia) dënojnë deklaratat nga Veljko Odalovic, Sekretar i Përgjithshëm i Asamblesë Kombëtare të Serbisë dhe Kryetar i Komisionit për Persona të Pagjetur, dhe Vladimir Lazarevic, i dënuar në Tribunalin Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavi për krime lufte në Kosovë.

Më shumë

Jepni fund armiqësisë ndaj komunitetit etnik serb në Kosovë

Iniciativa e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi i bën thirrje qeverisë së Kosovës dhe misioneve ndërkombëtare në Kosovë që të bëjnë gjithçka në fuqinë e tyre në mënyrë që të parandalojnë përshkallëzimin e dhunës drejtuar komunitetit etnik serb në Kosovë.

Më shumë

Ne kujtojmë viktimat e sulmit ndaj autobusit Nish Ekspres afër Podujevës

Sot shënohet 20 vjetori i krimit ndaj civilëve në autobusin Nish Ekspres në Livadicë afër Podujevës, ku u vranë 12 serbë dhe u plagosën 10 të tjerë. 

Më shumë